Doğru Nefesin Hayatımızdaki Önemi

Yaşamak için olmazsa olmaz aktivitelerden biri biliyoruz ki nefes almaktır. Nefes almadan yaşayabilmek mümkün değil. Bu hususta en önemli soru “ Doğru Nefes Alabiliyor Muyuz? “ sorusudur. Veyahut da sağlıklı nefes alabiliyor muyuz? Sağlıklı bir yaşam sahibi olmak istiyorsak nefesimizi doğru almamız şarttır. Ama ne yazık ki birçok kişi doğru nefes almıyor. Yaşamın ta kendisi olarak tanımlayabileceğimiz nefesin kesinlikle ve kesinlikle sağlıklı olması gerekir.  İşte bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için doğru nefesin hayatımızdaki önemine değindik. Siz de yazımızın devamında mutlaka okumalısınız.

nefes
nefes

Burundan Nefes Almanın Faydaları

Ağızdan nefes alıp vermek, gece yatarken rahat nefes alamama, boğazda kuruluk hissi ve uyku kalitesindeki düşüklük kişinin doğru nefes alamadığının en önemli belirtileridir.  Unutmayın, nefes alma organı burundur. Burundan alınan nefes ağızdan verilmelidir.

Burundan nefes almak kişinin uyku kalitesini artırır. Horlama rahatsızlığı varsa horlama oranını azaltır. Ağız kokusunu önler. Vücuttaki sıvı kaybını azaltır.  Vücut dayanıklılığını arttırır. Akciğerin hava kirliliğinden korunmasına yardımcı olur.  Boğaz kuruluğunu önler. Odaklanmayı arttırır, gevşemeyi ve dinginleşmeyi sağlar.

nefes almak
nefes almak

Unutmayın ki belli başlı sebeplere bağlı olarak ağızdan solunum yapmak, kişide bazı sağlık problemlerine davetiye çıkartır. Buna ek olarak doğru nefes alamayan insanların ruhsal durumu da olumsuz anlamda etkileyebilir. Eğer siz de böyle bir sorun yaşıyorsanız mutlaka uzman bir doktora başvurmanızı öneririz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.