Regl ve Hamilelik Dönemlerinde Baş Ağrısı İle Mücadele Etme Yöntemleri

Kadının fizyolojik yapısı ile erkeklerin fizyolojik yapısı farklıdır. Her cinsiyetin de kendine özgü yapıları vardır ki, kadınların için ele alındığında kadın toprak ana gibi doğurgan bir varlıktır, doğurgan olduğu için de regl görür.

gebelikte baş ağrısı
gebelikte baş ağrısı

Regl her kadının menopoza girene kadar geçen sürecinde her ay düzenli olarak yaşadığı bir dönemdir ama bu dönemin de kendi içinde kadından kadına farklılık göstermekle beraber yaşanan sorunları vardır ve her kadının vücudu regl döneminde aynı tepkileri vermez. Kimi daha şiddetli, kimi daha sakin bu dönemi geçirebilir. Bunun da başlı başına yazı konusu olabilecek nedenleri vardır.

Benzer bir durum hamilelik dönemi için de geçerlidir ve bu dönemde de kimi sorunlar yaşanır. Ama gerek hamilelik, gerek ise regl döneminde en sıkça yaşanan sorunların başında baş ağrısı gelir. Peki neler yapılabilir derseniz, o zaman aşağıdaki önerilere kulak verin.

Bunları Deneyin

Uzman jinekolog önermedikçe bu dönemlerde ağrı kesicilerin alınması hele rastgele alınması doğru değildir. Regl döneminde gece yatmadan önce alınan kimi ağrı kesicilerin ciddi sorunlara yol açtığı da bilinmektedir. Onun için de mutlaka doğal yöntemlere başvurmak gerekir.

baş ağrısı
baş ağrısı

Doğal yöntemlerin başında, son derece basit ve kolayca yapılabilecek olan işlemlerin başında başa buz koymak gelir.

Diğer bir yöntem yine bir uzmana danışarak baş ağrısına iyi gelen bitki çaylarından abartmadan içmektir.

Son olarak masaj yapılması, temiz hava alınarak, açık havada yürünmesi diğer yöntemler arasındadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.