Minimalizm Nedir?

Minimalizm, modern sanatta ve müzikte, 1960’lı senelerden başlayarak günümüze kadar gelen bir akım olarak da kısaca tanımlanabilmektedir. Sadeliğin ve aynı zamanda nesnelliğin de ön planda tutulduğu bu akım hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız da doğru adrestesiniz. Bu yazımızda sizlere Minimalizm konusundaki tüm bilgileri aktarmaya çalışacağız.

Minimalizm, ABC sanatı ve minimal sanat olarak da ifade edilebilir. Müzikte ve aynı zamanda görsel sanatlarda kullanılan bu Minimalizm; her ne kadar bir sanat akımı olarak da ifade ediliyor olsa da günümüzde kavram farklı boyutlarda kazanmıştır. Daha doğrusu yaşamın diğer alanlarında da kullanılmaya başlanmıştır diyebiliriz. Mesela bu kavram da her geçen gün biraz daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam felsefesi olarak da karşımıza gelebilir.

Tüketim çılgınlığının ve hep daha da fazlasına sahip olma isteğinin önüne geçecek bir yaşam tarzıdır. İnsanları çılgınlar gibi alışveriş yapmaktan alıkoyacak ve gerçek mutluluğunda sadelik ile beraber gelen özgürlükte olduğunu anlamalarını sağlayacak bir felsefe olmaktadır. Yani Minimalist bir yaşam felsefesidir.

Nasıl Minimalist Olunur?

Minimalist olmak, Minimalist bir insan demektir. Bunlar son zamanlarda sık sık karşımıza çıkan kavramlar arasındadır. Hatta belki de sizlerin etrafında Minimalist olan yaşam felsefesini benimseyen ve sizlere de aynı şeyleri öneren insanlar vardır. Çünkü Minimalist bir insan olmak her an biraz daha fazla insanın dikkatini çekmektedir. Bu konuyla ilgili olarak da her geçen gün biraz daha çok şeyin farkına varılıyor.

Nasıl Minimalist olunabileceğini merak edenler arasında da yanlış ya da eksik bilgiye sahip olan kişiler kadar, Minimalist bir hayat sürmenin hakkını verenler de bulunmaktadır. Peki bu hususta yanlış bilinen şeyler nedir? Öncelikle evlerinizde birkaç parça eşya ile yaşayarak Minimalist bir insan olamayacağınızı da anlamanız gerekir. Çünkü sadeleşmek de yalnızca fazla olan eşyalarınızdan kurtulmak anlamında sadeleşmek değildir.

Aynı zamanda düşüncelerden, yaşam tarzlarından, insanlardan ve alışkanlıklardan, kısacası maddi ve manevi olan tüm fazlalıklardan kurtulmak gerekir. Gerçek anlamda bir Minimalist olmak için de bunların tümü gereklidir. Minimalist felsefesi ile mutlu olmayı öğrenmek de düşünüldüğü kadar kolay değildir. Bunun içinde bu felsefe ile mutluluğu yaşamaya özen gösterilmesi gerekmektedir.

Minimalizm hakkındaki detaylar ise bu şekildedir. Günümüzde Minimalizm konusuna olan ilginin artması ile beraber bu konu hakkındaki sorular da artmıştır. Bizlerde bu yazımızda sizlere Minimalizm hakkında bazı bilgileri aktardık. Bu yazımız doğrultusunda bu alanda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.